Wielerronde Beverwijk verplaatst naar 30 juli 2023

Géén Wielerronde op 2 juli op de Breestraat tijdens de Stadsfeesten 2023
De 42e Wielerronde van Beverwijk zal dit jaar niet worden verreden op het parcours van de Breestraat tijdens de Stadsfeesten in Beverwijk. Het Wielercomité heeft dit ook reeds eerder aan het Gemeentebestuur van Beverwijk medegedeeld.

Hoofdoorzaken hiervan zijn dat de kosten van de organisatie op het parcours met start op de Breestraat elk jaar hoger worden. Door de afname van inkomsten via sponsoring en gemeentelijke bijdrage is het besluit genomen door het Wielercomité om de wedstrijd te verplaatsen naar een andere datum en ander parcours omdat het financiële risico voor het Wielercomité te groot wordt. Daarnaast kan men in de periode van week 26 ook niet beschikken over voldoende vrijwilligers die voor de op- en afbouw en veiligheid van de organisatie op het parcours Breestraat-Peperstraat-Koningstraat-Zeestraat moeten zorgdragen.

De wielerwedstrijden gaan wel door maar zullen nu worden gehouden op 30 juli op het wielercircuit van de BRC Kennemerland in het Aagtenpark.

Het Wielercomité betreurt het ten zeerste en vind het ook voor de BRC Kennemerland ,die dit jaar zijn 90-jarig bestaan viert , erg jammer dat de ronde niet in het Stadscentrum kan worden gehouden.  Het Wielercomité (v.Hooff /van Borre) zorgde altijd voor het afsluiten van de feestweek in een prima samenwerking met de Harddraverijvereniging (dhr.v.d.Linden) en het Ringsteken(dhr.Bakker) alsmede de Horeca (v.d.Berg).

Het comité hoopt dat door het verplaatsen van de wielerronde er voor de andere activiteiten misschien wat meer financiële ruimte ontstaat om te kunnen blijven organiseren.

Het Wielercomité gaat niet bij de pakken neerzitten en organiseert nu samen met de BRC Kennemerland de wielerwedstrijden op het Aagtenpark op 30 juli. De wedstrijddatum is aangevraagd bij de KNWU en nadere mededelingen over de starttijden en categorieën zullen volgen. Wij hopen dat onze sponsors ons trouw blijven en wij ervoor kunnen zorgen dat de wielersport niet verloren zal gaan in Beverwijk.

Het 90-jarig bestaan van de BRC Kennemerland zal ook met mooie wedstrijden worden gevierd op het Aagtenbos circuit waar de BRC Kennemerland zijn “home” heeft met wedstrijden die zullen worden gehouden op zondag 24 september ook hierover volgen nog nadere mededelingen.