Óók annulering Wielerronde Beverwijk 2021 op 14 augustus 2021

Geachte sponsors, premieschenkers en alle betrokkenen en belangstellenden,
Vanwege de coronacrisis was de kans klein dat dit jaar de 41e Wielerronde van Beverwijk, tijdens de feestweek op 14 augustus, verreden zou kunnen worden. Daarom hebben wij onze wedstrijd ook zo lang mogelijk op de KNWU-kalender laten staan met hoop op betere tijden, maar helaas.

In een gezamenlijk overleg van Gemeente, Horeca, Harddraverij, Wielercomité en andere betrokken organisaties is het besluit genomen dat het onmogelijk was om de feestweek onder de huidige Covid-regels te organiseren en zijn alle evenementen afgelast, waardoor ook de 41e Ronde dus géén doorgang kan vinden. Wij hebben natuurlijk alle begrip voor dit besluit, maar het is wel jammer voor de mensen uit de IJmond én voor de renners. dat de wedsstrijd voor de 2e keer is afgelast.Echter, iedereen begrijpt dat de genomen maatregelen belangrijker zijn dan een sportevenement.
Het wielercomité was al druk bezig met de voorbereidingen maar heeft zo lang mogelijk gewacht met het annuleren van de wedstrijden. Wij kijken nu of we later nog een alternatief kunnen organiseren, maar ook dit heeft te maken met de landelijke en gemeentelijke beslissingen wanneer, waar en wat wordt toegestaan.

Als dit niet meer gaat lukken, hopen wij dat wij weer op uw steun mogen rekenen voor de ronde van 2022. Via onze website Wielerronde van Beverwijk zullen wij u hiervan op de hoogte houden.

Met vriendelijke groet,
Wielercomité Beverwijk
Jack van Hooff & Cees van Borre
organisatie@wielerrondebeverwijk.nl