Wielerronde 2017

Wielerronde van Beverwijk 2017

Het startschot klonk 4 dagen eerder! De opzet van de feestweek van Beverwijk is veranderd. Van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 augustus stond het centrum van Beverwijk in het teken van feest en gezelligheid. Dit betekent ook dat de Wielerronde op een andere dag plaatsvond. En wel op woensdag 9 augustus. We geven dus letterlijk het startschot van de feestweek mogen geven.

Om 17:00 uur startten de renners uit de Sportklasse hun rondes door Beverwijk en om 19:00 uur was het de beurt aan de renners uit de Elite klasse. De Wielerronde is al sinds jaar en dag een begrip op de Breestraat tijdens de feestweek en vanaf dit jaar dus ook een perfecte start van de feestweek!

De weersvoorspellingen waren naar aanloop van deze 9 augustus niet al te best, maar toen in de loop van de middag het zonnetje doorbrak was het perfect weer voor een mooi feestje op de Breestraat. En een feestje werd het! In de Sportklasse mocht Brian Burggraaf, net als in 2015, de hoogste trede van het podium beklimmen en Stephan Bakker zegevierde in de Elite-race.

Jasper Verkuijl, deelnemer aan de Grote Prijs Ton Scholten, heeft op zijn Youtube-kanaal het volgende verslag gemaakt:

En gelukkig hebben we de foto’s nog!

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent de Ronde van Beverwijk? Like dan nu onze facebookpagina!