Nieuwe hoofdsponsoren Wielerronde van Beverwijk.

Op zondag 14 augustus zal op en rond de Breestraat de jaarlijkse wielerronde worden verreden. Het wielercomité zag zich in aanloop tot deze editie geplaatst voor een flinke uitdaging: de hoofdsponsor Rabobank verlengde het meerjarige sponsorcontract niet. Gelukkig is het wielercomité erin geslaagd vier nieuwe hoofdsponsors voor het evenement aan te trekken.
Elk van de drie te verrijden wedstrijden op zondag 14 augustus heeft nu een eigen hoofdsponsor, te weten: Autobedrijf Burgering, transport- en distributiebedrijf TransMission en Ton Scholten Tegels en Sanitair. Van de Berg Evenementen is aangetrokken als overkoepelende hoofdsponsor.

Er is wederom een mooi wielerprogramma samengesteld. Om 12:00 uur de Amateurs B / Sportklasse in actie voor een koers over 50 kilometer. Zij strijden om de Grote Prijs Autobedrijf Burgering. Leden van BRC Kennemerland, als Michell Lute (Castricum), Mitchell van Rooijen (Beverwijk), Patrick Stengs (Beverwijk), Onno Timmermans (Beverwijk) en Richard Westerhof (Heemskerk) hebben zich inmiddels ingeschreven.
De koers voor dames, die vorig jaar in Beverwijk werd geïntroduceerd, was een groot succes en staat daarom nu wederom op het programma. Ook de dames rijden 50 kilometer, het startschot voor deze koers valt om 13:30 uur. Hier wordt gestreden om de Grote Prijs TransMission.
Zoals gebruikelijk is de koers voor de Elite/Beloften (start om 15.30 uur), met als einddoel dit jaar de Grote Prijs Ton Scholten, het klapstuk van de middag. Oud-BRC-leden Mike Appelman (Beverwijk) en Patrick Stam (Uitgeest) zijn van de partij evenals twee Japanse wielerenners, Tatsuya Kato en Takahiro Kishi.
De traditionele programmaboekjes zijn vervangen door startlijsten per ronde, die kort voor en tijdens de wedstrijd worden uitgedeeld.

ADV 2Pag2