Bericht van de voorzitter

Welkom op de website van de wielerronde van Beverwijk. Een geweldige stap voorwaarts en ook een meegaan met de moderne tijd. Een evenement als onze wielerronde kan tegenwoordig niet zonder social media als Facebook, Twitter en een eigen website. Toch zal voor de promotie van de wielerronde van Beverwijk ook nog ‘ouderwetse’ media als krant, weekblad, radio Beverwijk en tv (251TV) gezocht worden om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. De wielerronde van Beverwijk is immers voor jong en oud.

Dit jaar is het programma vrijwel gelijk aan het vorige jaar. De dameskoers was in 2015 een daverend succes dus komen de dames graag weer rijden in Beverwijk. De dameswedstrijd is dit jaar ‘ingeklemd’ tussen de beide herenwedstrijden, te weten de Sportklasse/Amateurs-wedstrijd en het slotstuk Elite/beloften.

Als voorzitter ben ik heel blij te kunnen melden dat het bestuur is uitgebreid met drie jonge krachten, allen met een wielerhart. Met de komst van Sander van Gelderen, Patrick Stam en Bas Kraakman heeft de Stichting Wielercomité Beverwijk sinds 1 februari 2016 een 7-koppig bestuur.

Minder goed nieuws bereikte ons in het najaar van 2015; hoofdsponsor Rabobank trok zich terug uit de wielrennerij. Veel dank zijn we verschuldigd aan de Rabobank IJmond (Noord) voor de jarenlange financiële ondersteuning van de wielerronde van Beverwijk. Wij zijn nu op zoek naar nieuwe grote sponsoren, een hele uitdaging maar we zijn optimistisch.

Met sportieve wielergroet,

Martin Rensen,
voorzitter.